Френският президент Емануел Макрон и премиерът Едуард Филип разчитат на все

...
Френският президент Емануел Макрон и премиерът Едуард Филип разчитат на все
Коментари Харесай

Рейтингът на Макрон пада

Френският президент Емануел Макрон и министър председателят Едуард Филип  разчитат на все по-малка поддръжка . Това демонстрират резултатите от изследването на публичното мнение, оповестено от организация " Ипоп ". Според него, известността на водачите на страната пада за втори следващ месец.

Президентът Еманюел Макрон се радва на поддръжка единствено на 44% от интервюираните.  Това значи спад с 4  процентни пункта за един месец или с 9 процентни пункта за два месеца. В същото време политиката на президента се прави оценка отрицателно от 55% от французите, което е нарастване от 4 процентни пункта.

В правилността на икономическата политика на Макрон са уверени единствено за 45% от французите, а 68% считат, че  той вярно пази ползите на Франция в чужбина.

Действията на премиера Едуард Филип понастоящем се поддържат от 56% от французите, което демонстрира понижаване на този показател с 8 процентни пункта. 44% от тази група считат, че " ръководи добре държавното управление " и " вдъхва доверие " или понижение от 7 процентни пункта./ news.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР